Anime Galaxy
Nu esti inca membru?
Atunci inregistreaza-te, intra in comunitatea noastra, descopera lumea anime asa cum n-ai facut-o niciodata si bucura-te alaturi de noi seriile vizionate!
Anime Galaxy
Nu esti inca membru?
Atunci inregistreaza-te, intra in comunitatea noastra, descopera lumea anime asa cum n-ai facut-o niciodata si bucura-te alaturi de noi seriile vizionate!
Anime Galaxy
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Galaxy PortalGalaxy Portal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Dostoyevsky

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
deepdear
Beginner
Beginner
deepdear

feminin
Numarul mesajelor : 41
Localizare : Bucuresti.
Stare de spirit : La rece.
Warn :
Dostoyevsky Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Dostoyevsky Right_bar_bleue

Puncte : 28160
Reputatie : 0
Data de inscriere : 05/07/2009

Dostoyevsky Empty
MesajSubiect: Dostoyevsky   Dostoyevsky Icon_minitimeJoi Aug 20, 2009 10:34 pm

Feodor Mihailovici Dostoievski a fost unul din cei mai importanţi scriitori ruşi, ale cărui opere au avut un efect profund şi de durată asupra ficţiunii din secolul al XX-lea. Adesea prezentând personaje aflate în stări de conştiinţă extreme sau fracturate, operele sale demonstrează un talent extraordinar pentru pătrunderea psihologiei umane şi analiza politicii sociale şi spirituale a societăţii din Rusia epocii sale. Multe dintre operele sale au fost profetice şi el a fost un precursor al unor idei moderne. Se spune despre el că este părintele existenţialismului, în special în Note din subterană, volum descris de Walter Kaufmann drept „cea mai bună uvertură pentru existenţialism scrisă vreodată”.

Este unul dintre cei mai importanţi autori din literatura universală, a cărui operă este o strălucită replică literară şi filosofică la criza socială şi spirituală a vremii sale, zugrăvind ciocniri polifonice între personaje originale şi paradoxale, aflate într-o permanentă şi pasionantă căutare a armoniei sociale şi umane, marcate de un profund psihologism şi tragism.

Desigur, pareri?
Sus In jos
BlitzZMay
Admin
Admin
BlitzZMay

feminin
Numarul mesajelor : 630
Varsta : 30
Warn :
Dostoyevsky Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Dostoyevsky Right_bar_bleue

Puncte : 30035
Reputatie : 1
Data de inscriere : 04/11/2008

Dostoyevsky Empty
MesajSubiect: Re: Dostoyevsky   Dostoyevsky Icon_minitimeJoi Aug 20, 2009 10:42 pm

I'am citit de el cate ceva cu greu pe net..ochii mei nu mai rezista monitorului, rareori am inceput in a mai citi ceva asa.
Tocmai de asta nu am acordat atentia in totalitate anumitor parti.
Scrie bine..insa sunt de acord cu Paul Cernat in multe parti, un tanar, critic literar, ce a avut curaj *eh..suna cam banal -a avut curajul-..ne?* in a isi spune parerea evitand ridicarea in slavi, ba chiar din contra.
Sus In jos
https://animegalaxy.forum.st

Dostoyevsky
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Anime Galaxy :: General :: Books-
Mergi direct la: